Една от най-големите банки в САЩ  и в света Morgan

...
Една от най-големите банки в САЩ  и в света Morgan
Коментари Харесай

Чужди банки удрят по финансовия сектор в Лондон

Една от най-големите банки в САЩ  и в света Morgan Stanley възнамерява да реалокира свои активи за към 100 милиарда евро (120 милиарда долара) от Лондон във Франкфурт, като това е поредна банка от Уолстрийт която изтегля бизнеса си от Англия, оповестява организация Блумбърг.

Американският заемодател чака да трансферира по-голямата част от активите през първото тримесечие на идната година, когато евентуално ще изтече преходният интервал за излизане на Англия от Европейския съюз, споделиха осведомени с политиката на банката. Тези средства ще седят в дъщерното сдружение Morgan Stanley Europe SE, основано във Франкфурт, обявиха източниците на Блумбърг, пожелавайки анонимност.

Този ход е в сходство с напъните на няколко други американски банки, като JPMorgan Chase & Co. и Goldman Sachs Group Inc., да подобрят интервенциите си в Европейски Съюз на фона на надвисналия финален Брекзит.

Негерманските кредитори реалокират 400 милиарда евро активи в страната до края на годината, което е повече от два пъти от техния общ финансов баланс в Германия, съобщи от своя страна немската централна банка Бундесбанк.

Промени, които за JPMorgan включват 200 милиарда евро активи и 200 чиновници, са единствено " първата вълна ", сподели през септември Дороти Блесинг, съпредседателят на европейското звено за капиталово банкиране на американската банка.

Междувременно Morgan Stanley към този момент реалокира свои чиновници от Лондон на разнообразни места в Европейски Съюз, в това число Мадрид и Милано, и откри място за търговия в Париж през 2018 година

Morgan Stanley, която има над 5000 чиновници в Лондон, сега работи с към 350 души личен състав във Франкфурт и нейното немско отделение разполагаше с активи от 14 милиарда евро в края на 2019 година

Други банки, които би трябвало да подсилят финансовите си центрове в Германия, са Citigroup Inc., UBS Group AG и Standard Chartered Plc.

Планираното пренасяне на активите на Morgan Stanley е най-новият знак през последните месеци за прекосяване на бизнеса от Лондон към Европейския съюз, защото преходният интервал на Англия завършва на 31 декември, без да има изгледи освен за реализиране на комерсиална договорка, само че и на двустранната договорка сред Европейски Съюз и Обединеното кралство във връзка с финансови услуги. Това ускорява терзанията измежду някои английски финансисти, че господстващото финансово състояние на Лондон последователно ще бъде ерозирано през идващите години с настъпването на действителностите на Брекзит, затруднявайки една от най-големите промишлености в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР